Maarten Schepers

Het werken met hout trekt mij aan, omdat het zowel een fysieke als een mentale bezigheid is. Het laat nog genoeg ruimte over om je gedachten af te laten dwalen, dat maakt dat het zo ontspannend werkt. Het is juist ook een spannende bezigheid, want niets is zo veranderlijk als hout. Vormt het werkstuk wel zo uit het hout zoals je het in je hoofd had zitten? Wat kom ik tegen in het hout? Houdt het hout zich goed? Enzovoort.
Soms kom je verrassende vormen in het hout tegen: dat ervaar ik als cadeautjes. Je moet ze wel zien en leren om er gebruik van te maken! Zo kan het gebeuren dat er een ander beeld gecreëerd word dan je jezelf had voorgenomen.

Beeldhouwen doe ik graag. Je kunt je daarin steeds verder ontwikkelen. Zo maak ik naast mensfiguren ook abstracte vormen. Het is iedere keer weer een wonder dat een dode boom als het ware weer tot leven wordt gebracht. Het is, en blijft, continu een uitdaging om beelden te maken. Geen beeld is gelijk, dus ieder werkstuk is uniek.

Ik wil verder met mijn zoektocht in vormgeving.  Ik wil er naar streven om een eigen beeldentaal te ontwikkelen: figuratief met een krachtige eigen toegevoegde waarde”.
Ik schat in dat voor deze zoektocht één leven te kort is.

Deze passie voor beeldhouwen én voor hout wil ik graag delen met anderen door het over te brengen in cursussen.

________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kunstproject Kastanjeboom Kasteeltuin 2018  / 2019

 

Een van de markante bomen bij het kasteel heeft het einde van zijn levenscyclus bereikt. De boom zomaar kappen en verschredderen of verstoken gaat vele Montfoorters aan het hart. Immers de plaats waar de boom staat is voor vele Montfoorters een dierbare plek, een plek waar vele herinneringen aan kleven die direct met de boom te maken hebben.

Daarom is het idee ontstaan om iets met het hout van de boom te doen zodat de boom nog lang door zal leven in de herinnering van velen.

Wat gaat er dan wel mee gebeuren?

Het idee is ontstaan om de boom op te delen in stukken hout. Montfoorters kunnen dan onder leiding van Maarten Schepers van workshop-express een cursus krijgen ‘beeldhouwen in hout’ de cursus zal, per deelnemer, 10 dagdelen in beslag nemen. Na 10 dagdelen ( of 5 dagen) hebben de deelnemers het stuk hout van de kastanjeboom omgevormd tot een beeld.  Als de laatste deelnemer zijn/haar beeld af heeft kunnen alle beelden die dan ontstaan zijn tentoongesteld worden en bezichtigd worden door iedereen die er kennis van wil nemen.  

Op die manier krijgt de oude boom een volwaardig tweede leven.

De deelnemers krijgen een stukhout met een echtheidscertificaat van de Kanstanje boom uit de Kasteeltuin.

De cursus zal  €250,00 p/p (ipv €300,00) gaan kosten. Het maximale aantal deelnemers is 10 personen zodat er voldoende aandacht is om de mensen te begeleiden.

Vooraanvang van de cursus is er een GRATIS introductie les.

Meer informatie en aanmelden:                                       Maarten Schepers

                         MKC Montfoort Klaverpad 6

                        GSM   06 53 97 66 39

                        www.workshop-express.nl

                        mjmm-schepers@hetnet.nl

_______________________________________________________________________________________________________________________________


Maarten Schepers

www.workshop-express.nl

mjmm-schepers@hetnet.nl

GSM 06 - 53 97 66 39

Veldheimlaan 2

3702TC  ZEIST

 

 

Inloggen

lijn