Maarten Schepers

Het werken met hout trekt mij aan, omdat het zowel een fysieke als een mentale bezigheid is. Het laat nog genoeg ruimte over om je gedachten af te laten dwalen, dat maakt dat het zo ontspannend werkt. Het is juist ook een spannende bezigheid, want niets is zo veranderlijk als hout. Vormt het werkstuk wel zo uit het hout zoals je het in je hoofd had zitten? Wat kom ik tegen in het hout? Houdt het hout zich goed? Enzovoort.
Soms kom je verrassende vormen in het hout tegen: dat ervaar ik als cadeautjes. Je moet ze wel zien en leren om er gebruik van te maken! Zo kan het gebeuren dat er een ander beeld gecreëerd word dan je jezelf had voorgenomen.

Beeldhouwen doe ik graag. Je kunt je daarin steeds verder ontwikkelen. Zo maak ik naast mensfiguren ook abstracte vormen. Het is iedere keer weer een wonder dat een dode boom als het ware weer tot leven wordt gebracht. Het is, en blijft, continu een uitdaging om beelden te maken. Geen beeld is gelijk, dus ieder werkstuk is uniek.

Ik wil verder met mijn zoektocht in vormgeving.  Ik wil er naar streven om een eigen beeldentaal te ontwikkelen: figuratief met een krachtige eigen toegevoegde waarde”.
Ik schat in dat voor deze zoektocht één leven te kort is.

Deze passie voor beeldhouwen én voor hout wil ik graag delen met anderen door het over te brengen in cursussen.


Maarten Schepers

www.workshop-express.nl

mjmm-schepers@hetnet.nl

GSM 06 - 53 97 66 39

Veldheimlaan 2

3702TC  ZEIST

 

 

Inloggen

lijn