Wethouder Jan Vlaar opent het nieuwe onderkomen

Montfoort - Het Montfoorts Kunstenaars Collectief is verhuisd van de locatie Bovenkerkweg naar een nieuw en ruim onderkomen aan het Klaverpad in Montfoort. Zaterdagavond opende wethouder Jan Vlaar het nieuwe gebouw met een champagnedoop.In zijn openingsrede memoreerde voorzitter Piet van der Wildt niet alleen aan de enorme inspanningen die uiteindelijk tot dit prachtige gebouw hebben geleid, maar herdacht eveneens het feit dat het Montfoorts Kunstenaars Collectief (MKC) ook 25 jaar bestaat. Reden genoeg voor een feestelijke bijeenkomst.

In eerste instantie was het de bedoeling dat het MKC zich op dezelfde locatie zou vestigen in een oude boerenstal. Men vroeg de gemeente Montfoort of zij ook gebruik mochten maken van de open schuur die aan de andere kant stond. Daarin hebben zij een houten skelet geplaatst met daarin twee afzonderlijke ruimtes.

De voorzitter had een speciaal woord van dank aan het adres van de gemeente Montfoort voor het creatief meedenken bij de bouw van dit pand. Laurens Guelen van de Rabobank schonk het MKC een symbolische cheque voor ‘De Hooiberg’ . Een extra gebouwtje voor exposities en andere multifunctionele bezigheden.

De oprichter van het MKC, Hans Kuntz, opende dit nieuwe gebouwtje dat daarmee de naam Hans Kuntzzaal kreeg. Sanne Oudshoorn en Wouter van der Wildt van Circle Percussion bespeelden vervolgens de grote Japanse trom om heel Montfoort te laten weten dat de opening een feit was.

Een infomeel samenzijn met een hapje en een drankje completeerde deze avond. Het MKC bestaat uit 18 leden en heeft nog plaats voor nieuwe leden.